lauantai 26. helmikuuta 2011

Raportti projektista

Nyt on kurssi virallisesti ohitse ja tässä olisi vielä viimeisenä blogitekstinä henkilökohtainen raportti projektista. Projektimme lähti ehkä hieman hitaasti liikkeelle, kun ensin piti koettaa löytää jokin aihe projektille. Nimittäin kun aiheen saa itse valita aivan vapaasti, sen keksiminen on todella vaikeaa.


Projektissamme esittelimme blogia kirjoittamalla eri ammatteja, joihin voi työllistyä kieliä opiskelemalla. Lisäksi kerroimme myös kielten opiskelusta Jyväskylän yliopistossa. Olisimme ehkä voineet valita aiheemme toisin niin, että projektin kohteena olisi ollut jokin sosiaalisen median ilmiö. Tällä tavoin olisi ehkä tullut tutustuttua ja sisäistettyä syvällisemmin kurssin aihealueita. Nyt tuli lähinnä vain bloggailtua sekä pidettyä ryhmäläisiin yhteyttä Google Docsin kautta.

Itse olisin ehkä kaivannut selkeämpiä vaatimuksia tai välietappeja. Sillä jos annetaan liian vapaat kädet, tuntuu että on todella vaikea saada mitään aikaan. Mielestäni on kuitenkin hyvä idea, että kurssilla tehdään projektityö, koska täten kurssin aihealueisiin pääsee tutustumaan paremmin riippuen tietysti projektin aiheesta. Mutta projektin aiheen valintahan on sitten omasta ryhmästä kiinni. On kuitenkin hyvä, että harjoituskerroilla kokeillaan käytännössä kaikkia niitä asioita, joita on luennoilla käsitelty.

Lopuksi haluan vielä kiittää kurssista. Koko sosiaalinen media oli aika vieras aihealue ennen kurssia, joten melkeinpä koko ajan tuli kaikkea uutta eteen. Nyt tiedän, että on olemassa kaikenlaisia työkaluja, joita voi mahdollisissa tulevissa projekteissa ja töissä hyödyntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti